Την παραίτηση του πρόεδρου της ΕΡΤ3 Γιάννη Μυλόπουλου ζητάει η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο Facebοok.

«Ένας άνθρωπος που υπηρετεί θεσμικά τη δημόσια ενημέρωση, οφείλει να γνωρίζει πως στην εποχή των νέων μέσων, τα social media, αποτελούν δημόσιο βήμα, ισοδύναμο –αν όχι υπέρτερο σε πολλές περιπτώσεις- των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης και διάχυσης απόψεων.

Κι αν ακόμα δεχτεί κάποιος, πως ο θεσμικός ρόλος του προέδρου της ΕΡΤ3 δεν απαγορεύει στον κ. Μυλόπουλο να εκφράζει δημόσια τις πολιτικές του απόψεις και προτιμήσεις, σίγουρα δεν του επιτρέπει να χλευάζει, να ειρωνεύεται, να προσβάλει τον τέταρτο θεσμικό πυλώνα της Δημοκρατίας μας, που είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και οποιονδήποτε άλλον πολίτη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν ο κ. Μυλόπουλος δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ3, οφείλει η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση της ΕΡΤ να του αφαιρέσουν τη θεσμική ιδιότητα που κατέχει, για να την αποκαταστήσουν και να την προστατέψουν», καταλήγει.