Την Χίο επισκέφθηκε η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, η οποία παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κώστα Μουσουρούλη, είχε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστίνα Καλογήρου καθώς και τον Δήμαρχο Χίου κ. Βουρνού, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ενεργειών που έγιναν στο νησί με στόχο τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών ροών το τελευταίο διάστημα. Η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός επεσήμανε την αρμονική συνεργασία που είχε με όλους τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του έκτακτου προβλήματος που προκάλεσε ο μεγάλος όγκος των εισροών ο οποίος αυξήθηκε απρόβλεπτα.

Στη συνέχεια η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Χίου προς τιμήν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την προσέλευση στο γεύμα η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. «Μας συγκινεί η ευαισθησία σας για τους πρόσφυγες, για τους μετανάστες, για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους. Κινητοποιήσατε τα πάντα», ανέφερε ο Οικουμενικός πατριάρχης..