Μήνυμα ότι στην περίπτωση που μετά τις εκλογές σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, στο υπουργικό συμβούλιο θα αξιοποιηθούν και μη πολιτικά πρόσωπα, με στόχο να έχει τον χαρακτήρα «Εθνικής Ελλάδος», στέλνει μέσω συνέντευξης του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Θα πρέπει να επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι όχι μόνον από τα κόμματα αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης διαμηνύει πως βασική επιδίωξη του είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας μακράς πνοής. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι θα δημιουργηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

«Εγώ δεν κρύβομαι από τις ευθύνες ούτε φοβάμαι να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει ότι «Δεν είμαι εγώ αυτός που φοβάται. Ο Τσίπρας απέδρασε από τις δικές του ευθύνες. Θεωρώ πολύ πιθανό ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να προσχωρήσουν πάλι στο αντιμνημονιακό μπλοκ εφόσον χάσουν τις εκλογές.

*Ολόκληρη η συνέντευξη στην Καθημερινή που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή.