«Το βίντεο είναι τα αποκαλυπτήρια της κυβέρνησης γιατί μας έδειξε αγαστή συνεργασία κουκουλοφόρων με αστυνομικούς. Τι είναι η Βουλή, άσυλο;» δήλωσε στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή το επίμαχο βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Λαφαζάνης ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί για το θέμα με τον Πρόεδρο της Βουλής κι ότι θα ζητήσει να συσταθεί ειδική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να εξετάσει τα δυναμικά τμήματα των ενόπλων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «φαινόμενα εκτροπής από δημοκρατικούς κανόνες» και υποστηρίζοντας ότι «σήμερα θα έπρεπε να έχουν γίνει συλλήψεις αστυνομικών».

«Τι είναι η Βουλή; Ορμητήριο παρακρατικών;» διερωτήθηκε από την πλευρά του και ο Δημ Παπαδημούλης, υποστηρίζοντας ότι «σχέδιο της κυβέρνησης είναι να χτυπηθεί το μαζικό κίνημα των Αγανακτισμένων. Τα ντοκουμέντα μιλούν. Χθες το Alter έδειξε μια ομάδα κουκουλοφόρων να χαριεντίζεται και να συναλλάσσεται σε φιλικό στιλ με άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι εισέρχονται στο χώρο της Βουλής. Υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες ότι ανήκουν στον χώρο των συγκοινωνιών και στη φασιστική άκρα δεξιά».

Αναφέρθηκε όμως και σε άλλα οπτικά ντοκουμέντα που προβλήθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς και σχολίασε:

«Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν επίθεση σε μανάβικο. Σε ταβέρνες. Άσεμνες χειρονομίες σε γυναίκες. Που είναι ο κ. Παπουτσής; Από χθες έχουμε ζητήσει να έρθει ο λεγόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να μας πει για όλο αυτό το όργιο».