Στην ομιλία του στο Σύνταγμα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ανέφερε πως «από το “θα σκίσουμε τα μνημόνια” του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο με παρεούλα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ. Στο τρίτο, δυσβάσταχτο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα, όχι μόνο γιατί περιέχει σκληρά μέτρα, αλλά και γιατί αυτά έρχονται να προστεθούν στα δύο προηγούμενα μνημόνια, που παραμένουν σε ισχύ και εφαρμόζονται».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε: «Ζητάνε από το λαό να πει “Ναι” στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στη σφαγή του μισθού και της σύνταξης, στη σφαγή της Ασφάλισης, της Παιδείας, της Υγείας. Να πει “Ναι” στη σφαγή της ζωής του, στη ζωή των παιδιών του, για να μείνει αλώβητη η εξουσία του κεφαλαίου, να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Στο χέρι μας είναι τις επόμενες βδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν. Όπως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Όσοι εκλογικά μετακινηθήκατε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιούνη του 2012 μέχρι και τον περασμένο Γενάρη του 2015, με την ελπίδα ότι ίσως καταργηθούν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι… Ας μην ξαναπαγιδευτείτε στις υποσχέσεις για καλύτερη διαχείριση του νέου μνημονίου, για δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του λαού».

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Και για το μεταναστευτικό έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι επιλογές των άλλων κομμάτων, είτε μιλάνε για ένταση της καταστολής, είτε μιλάνε για “ηλιοθεραπεία” των μεταναστών και προσφύγων στην Ομόνοια. Όλες οι επιλογές τους οδηγούν σε αντιλαϊκές πολιτικές όξυνσης του προβλήματος. Όλες οι άλλες δυνάμεις δεν πρόκειται να δώσουν λύση στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Ακριβώς γιατί δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς σύγκρουση με τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με την ίδια την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το σύστημα, που είναι η μήτρα που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, επομένως και μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών. Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να συγκρουστούμε με τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες και τις αποφάσεις τους, όπως και με τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο, που οδηγούν και φέρνουν χιλιάδες μετανάστες στην πατρίδα μας, στην Ευρώπη.

Όσο για τη φασιστική ΧΑ, που νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία για να δημαγωγεί και να ψαρεύει γνήσιες λαϊκές ψήφους με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα, ας απευθυνθεί καλύτερα στους φίλους της τους εφοπλιστές, που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αλλοδαπούς ναυτεργάτες μέσα από δουλεμπορικά γραφεία και κυκλώματα, για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών».

«Η μόνη δύναμη που μπορεί η κάθε φτωχογειτονιά στην Αθήνα και τον Πειραιά, σε όλη την Ελλάδα να εμπιστευτεί και να ακουμπήσει γερά πάνω της, είναι μόνο το ΚΚΕ» συμπλήρωσε ο γγ του ΚΚΕ.

kk4

kk5

kkl4 kkl1 kkl2 kkl3

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος