Στις έντονες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αναφέρεται η βρετανική Telegraph. Η ανησυχία είναι έντονη τη στιγμή που βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σκέφτονται να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οικονομικής λιτότητας.

«Έλληνας υπουργός προειδοποιεί για καταστροφή, εάν το κοινοβούλιο μπλοκάρει το πακέτο των φορολογικών αυξήσεων και των περικοπών των δαπανών μετά από σημάδια εξέγερσης από μερίδα βουλευτών του κόμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δείχνει να πείθεται για εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στην προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας. «Η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσε να αποτρέψει μία χρεοκοπία», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. «Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ήταν τόσο άκαμπτη σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα που απορροφά μεγάλες απώλειες, για τη δεύτερη ελληνική οικονομική ενίσχυση», συμπληρώνει.

Το ενδεχόμενο μίας εθελοντικής αναδιάρθρωσης θα συγκεντρώσει λιγότερες πιθανότητες να οδηγήσει σε πιστοληπτικό γεγονός. Οι κυβερνήσεις πρέπει να πείσουν τους ιδιώτες ότι «οι κακές επενδύσεις γίνονται για το κοινό καλό».