Με την προτροπή να λαμβάνουν αποφάσεις εφαρμόζοντας τους νόμους, πάντα με νηφαλιότητα και με γνώμονα τις πανανθρώπινες αξίες, χαιρέτισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας, τους εννέα νέους ανθυποπλοιάρχους (απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Τεχνικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπαιδευτικής σειράς 2015), που παρέλαβαν σήμερα, σε ειδική τελετή στο κτίριο του υπουργείου, τα ξίφη τους.

«Ορκίζεστε στο Σύνταγμα της χώρας, δηλαδή στον ύψιστο νόμο της Πολιτείας και της Δημοκρατίας, ότι θα τηρείτε τους νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες και η Πολιτεία σάς εμπιστεύονται ως υποδείγματα τήρησης της νομιμότητας και των βασικών αρχών της Δημοκρατίας, δηλαδή της Εθνικής και της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, του Κράτους Δικαίου και της ισότητας όλων έναντι του νόμου, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας ως προασπιστές τέλος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», τόνισε ο κ. Δρίτσας στο χαιρετισμό του και κατέληξε: «Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας θα ασκήσετε διοίκηση και θα πρέπει οι αποφάσεις σας να φέρουν την σφραγίδα της διαφάνειας, της ευθυκρισίας και της αποφυγής των διακρίσεων. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος να επιτύχετε στο έργο που θα αναλάβετε και να φέρετε σε πέρας την αποστολή του Λιμενικού Σώματος, όσο δύσκολες συνθήκες και εάν αντιμετωπίσετε. Το Σώμα σάς τιμά. Είμαι βέβαιος ότι θα το τιμήσετε κι εσείς».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αρχηγός του ΛΣ– ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναυάρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος καθώς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΛΣ–ΕΛ.ΑΚΤ. πλοίαρχος Αθανάσιος Λαμπρόπουλος.