Δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, διευκρινίζοντας ότι «ψήφος εμπιστοσύνης έχει δοθεί την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση και δεν υποδεικνύουμε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων τι θα κάνουν. Όλοι αντιλαμβάνονται την κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα».

Ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και ο εφαρμοστικός νόμος θα εγκριθούν από το σύνολο της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπενθύμισε την απόφαση του πρόσφατου Eurogroup ότι προϋπόθεση για να εκταμιευτεί η 5η δόση είναι να ψηφιστούν το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος.

Όπως είπε, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρο Αθανασιάδη, έγινε σε καλό κλίμα και παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι ο κ. Αθανασιάδης επιμένει στις απόψεις του.

«Υποθετικό σενάριο» χαρακτήρισε, εξάλλου, ο κ. Μόσιαλος την αναφορά του Θόδωρου Πάγκαλου σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να λέει ότι σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας ο στρατός και τα τανκς θα φυλάνε τις τράπεζες.

Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι η συζήτηση επ΄ αυτού θα πρέπει να μείνει στον πυρήνα των όσων είπε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Τέτοιο θέμα δεν τίθεται γιατί οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εξασφαλίζουν την λειτουργία της χώρας για τρία χρόνια και, έτσι, δεν θα προκύψει τέτοιο θέμα».