Να αποτρέψουν την αυριανή ψήφιση του μνημονίου, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κέρκυρα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας , βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος, σε πολιτική εκδήλωση που παρέστη ως κεντρικός ομιλητής με θέμα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε – Συνεχίζουμε».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν είναι στόχος ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν νέα πολιτική κίνηση ο κ. Ήσυχος απάντησε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται σήμερα στο «όχι» και στο «παρόν» , η έγνοιά τους , αλλά και η έγνοια του ελληνικού λαού, δεν είναι να σχηματιστεί ένας φορέας εδώ και τώρα. Αυτό που προέχει , όπως είπε, «είναι να αποτραπεί η ψήφιση και η εφαρμογή του μνημονίου. Η άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από ένα θανατηφόρο μνημόνιο που μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο και αποικία»

Την ίδια ώρα ο κ.Ήσυχος , ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν υπάρχει περίπτωση να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «το ερώτημα που βασανίζει τον ελληνικό λαό δεν είναι η δημιουργία νέων κομμάτων ή διασπάσεων στην πολύπαθη αριστερά, στην ιστορική διαδρομή της χώρας μας. Αυτό που προέχει και χρειάζεται άμεση απάντηση προς τον ελληνικό λαό είναι να πούμε ξεκάθαρα με τόλμη και με ευθύτητα και ειλικρίνεια , ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξαναοδηγήσει τον λαό μας σε αυτό το μνημόνιο. Επομένως οι κοινοβουλευτικές διαφοροποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητό μέσα στην ίδια τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά και του κόμματος και της κυβέρνησης ότι ο δρόμος χωρίς επιστροφή είναι το μνημόνιο, ο δρόμος προς την ελπίδα είναι η απεμπλοκή από την μνημονιακή μέγγενη των δανειστών , σήμερα, άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στους διακόσιους περίπου ακροατές που παρευρέθησαν στο Περιστήλιο των Παλαιών Ανακτόρων της πόλης της Κέρκυρας στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα “Iskra , ο τ. αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας , Κώστας Ήσυχος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «οι μέρες αυτές έχουν ιστορική βαρύτητα. Οι βουλευτές πρέπει να πάρουμε θέση για τις δεσμεύσεις που δώσαμε το Γενάρη απέναντι στον ελληνικό λαό. Το τρίτο μνημόνιο δεν είναι μια συνέχεια του πρώτου και του δευτέρου. Είναι προϊόν εκβιασμού. Δεν έχουμε να κάνουμε με δανειστές αλλά με οικονομικούς δολοφόνους» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ .

Τον τ. αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε στην εκδήλωση και ο Κερκυραίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοϊλης που ψήφισε αρνητικά μέχρι αυτή την ώρα στα προαπαιτούμενα νομοσχέδια. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαμοϊλης επεσήμανε ότι ο διάλογος που γίνεται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα φέρει τη διέξοδο

«Θεωρώ ότι υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ένα κενό , διότι η κυβέρνηση εφαρμόζει σήμερα ένα μνημόνιο που είναι έξω από τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι γίνεται ένας μεγάλος διάλογος μέσα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως γίνεται και μέσα στην ελληνική κοινωνία και αυτός ο διάλογος θα είναι που θα μας δώσει και τη διέξοδο» είπε.