Αρνητική απέναντι και στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, όπως, προέκυψαν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, εμφανίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Η κ. Μακρή άσκησε έντονη κριτική λέγοντας ότι «αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους» και τόνισε ότι «οι δανειστές θέλουν να μαζέψουν τα ακίνητα των πολιτών στην αγοραία και όχι στην πραγματική τους αξία».

«Σε αυτό το πολιτικό κατήφορο εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου. Δεν θα εξυπηρετήσω τα διαπλεκόμενα συμφέροντα αλλά θα εξακολουθήσω να υπερασπίζομαι τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ραχήλ Μακρή, η οποία μάλιστα στη συνέχεια «σήκωσε» το γάντι που πέταξε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας για όσους «κρύβονται πίσω από την υπογραφή του», τονίζοντας ότι «εγώ δεν κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες μηδενικής ουσίας».

«Δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ η δραχμή» πρόσθεσε η κα Μακρή, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε έξοδο. Το ζήτημα που τίθεται είναι αν θα εξυπηρετούμε το παράνομο χρεος. Οποιος αντιλαμβάνεται το ζήτημα ξέρει την λύση. Τα άλλα είναι για να ρίξουν κάποιοι στάχτη στα μάτια των βουλευτών και να διατηρήσουν την υπουργική τους καρεκλίτσα».

Επιπλέον, η κα Μακρή τόνισε ότι «δεν αποτελεί αντίσταση στους δανειστές η παροχή από την κυβέρνηση προστασίας λίγων μηνών στην πρώτη κατοικία. Οι δανειστές θα προχωρήσουν σε απαιτήσεις άρσης ασυλίας ως προαπαιτούμενο κάποιας δόσης».

«Η θέληση δανειστών επιθυμεί να ακυρώσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια. Να ακυρώσει τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου και το δημοψήφισμα. Επιχειρείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Παρακάμπτεται η θέληση του έθνος από ένα μάτσο εκβιαστές. Συντελείται μία ληστεία χωρίς προηγούμενο που κρύβεται πίσω από φερετζέ ισοδύναμων. Όπως σε κάθε ληστεία και πραξικόπημα υπάρχει ο παράγοντας της απειλής. Πρώτα ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε το πρώτο μνημόνιο ως κατεπείγον για να αποφευχθεί δήθεν η χρεοκοπία, ακολούθησε ο Παπαδήμος με κατεπείγον. Ήρθε Ο Σαμαράς αλλάζοντας τις εξαγγελίες του Ζαππείου και με την απειλή των δανείων ψήφισε περικοπές μισθών και συντάξεων» πρόσθεσε η συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Κοζάνης, η οποία είχε καταψηφίσει και την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων.