Στέλνοντας μήνυμα ότι «δεν υπάρχει καμία αντιδικία με τη δημόσια τηλεόραση» ξεκίνησε τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως «βεβαίως και θέλουμε πολυφωνία».

Πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις, ο κ. Μεϊμαράκης θέλησε να κάνει μια «παρέμβαση για την Κύπρο», χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα, «ημέρα τιμής και μνήμης». «Η Ελλάδα συμπαρίσταται πάντα και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση μέσα στα πλαίσια των συμφωνιών του ΟΗΕ», τόνισε.

Ο ίδιος περιέγραψε τους άμεσους στόχους της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «θέλουμε ένα μοντέλο πιο δημοκρατικής διαδικασίας, επαναπροσδιορίζοντας τη φυσιογνωμία στο χώρο της ΝΔ, ακολουθώντας το μεσαίο δρόμο χωρίς ακρότητες. Το μεσαίο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε και στην Ευρώπη».

«Όταν ξεπεράσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες εντός της ΝΔ», υπογράμμισε αναφερόμενος στην εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα.

Όπως εξήγησε, η ΝΔ πρέπει «να δώσει το στίγμα της, να ανοίξουν οι κατάλογοι για επανεγγραφές μελών», ενώ ζήτησε να γίνει «επανακαθορισμός της ταυτότητας της ΝΔ στα σύγχρονα δεδομένα, με διάθεση συναίνεσης και συνεννόησης», χωρίς να υποχωρούν όμως στις θέσεις τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης διαφώνησε με τη διαδικασία της ανοιχτής ψηφοφορίας του 2009 για την εκλογή νέου προέδρου, καθώς όπως εξήγησε επρόκειτο για «εκλογή από το κάθε περαστικό κι όχι από τη βάση».

«Με αυτή τη διαδικασία δεν θα είμαι υποψήφιος, αν αλλάξει με τακτικό συνέδριο θα το σκεφτώ. Πρέπει Οκτώβριο – Νοέμβριο να τελειώσουμε με τις εγγραφές είναι η πρότασή μου», εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας με νόημα πως «τα κουστούμια των προέδρων με στενεύουν αρκετά».