Την αντίθεσή του στη συμφωνία εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, επισημαίνοντας ότι στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας σε ξενοδοχείο της Αθήνας έκαναν ανταλλαγή απόψεων γύρω από την πορεία της χώρας, χωρίς «να μπουν σε λεπτομέρειες για το τι θα κάνουν» στην κρίσιμη σημερινή ψηφοφορία.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Λεουτσάκος επανέλαβε τα όσα δήλωσε χθες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Εκφράζεται η αντίθεσή μας στη συμφωνία. Συμφωνία που επιβλήθηκε κάτω από απειλές και εκβιασμούς στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Καλούμε την κυβέρνηση να μη τη φέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» είπε, και πρόσθεσε ότι «η μεγαλύτερη και δυσκολία είναι ότι θα μετατραπεί η χώρα μας σε μια αποικία χρέους, υποταγμένη στην ελίτ οικονομιών της Ευρώπης».

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε ψήφο για να γίνουμε κυβέρνηση, του ζητήσαμε ένα ΟΧΙ για τη συμφωνία και μας την έδωσε. Είπε όχι με κλειστές τράπεζες και με αυτό το ΟΧΙ οφείλαμε να προχωρήσουμε», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του νομίσματος, απέφυγε να δώσει τη λύση της δραχμής και αρκέστηκε να πει ότι «το νόμισμα το επιλέγεις για το καλό του λαού σου, όχι για να βάλεις τη θηλιά στο λαιμό του λαού».

«Αν όλοι συμφωνούμε ότι είναι χυδαία τα μέτρα, οφείλεις να ξεφύγεις και να μην μείνεις για να σε κατασπαράξουν. Μπορεί να είχαμε δυσκολίες προσωρινού χαρακτήρα, όμως θα μπορούσαμε να ανοίξουμε νέους δρόμους και να μην είμαστε διαρκώς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λεουτσάκος.

Ερωτηθείς, για ξανά για το θέμα του νομίσματος, είπε: «Η Ευρωζώνη με την πολιτική που έχει δεν χωράει προοδευτικές λύσεις. Αυτό αποδείχτηκε τους έξι μήνες, αντιμετώπισαν με ταπεινωτικό τρόπο την ελληνική προοδευτική κυβέρνηση και ταπείνωσαν τον ελληνικό λαό».