Το ολονύχτιο θρίλερ των διαπραγματεύσεων καλύπτουν τις τελευταίες μέρες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Εκτός από τις ειδήσεις και εξελίξεις που αναμεταδίδουν όμως, πολλοί εξ αυτών αποφάσισαν να φωτίσουν και τα παρασκήνια της δημοσιογραφικής κάλυψης ενός Eurogoup και μιας Συνόδου Κορυφής που διαρκεί ένα ολόκληρο σχεδόν Σαββατοκύριακο. «Η πραγματικότητα της κάλυψης μιας Συνόδου Κορυφής που εξελίσσεται μέσα στη νύχτα», γράφει ο Richard Quest του CNN και συνοδεύει την ανάρτηση με την απαραίτητη φωτογραφία:

Ένα ακόμα «θύμα» της Συνόδου Κορυφής γράφει ο δημοσιογράφος Eric Maurice. Μάλιστα αναρωτιέται αν θα πρέπει κάποιος να τον ξυπνήσει μετά το τέλος της Συνόδου.

Την ίδια ώρα γράφει πως ο ήλιος ανατέλλει στις Βρυξέλλες στις 05:43 ακριβώς κι αναρωτιέται αν θα έχει τελειώσει μέχρι τότε η Σύνοδος. Λίγο πιο γλαφυρός ο έλληνας ανταποκριτής, Ηλίας Σιακαντάρης, περιγράφει την αίθουσα γράφοντας «πτώματα παντού»

Στο ίδιο πνεύμα κινείται κι ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων Danny Kemp ο οποίος μεταδίδοντας την είδηση ίσως δεν υπάρξει ανάγκη για Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης ξεκινά την φράση φράση του με το «Δόξα σοι ο Θεός».