Δια βοής επικυρώθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η ανάληψη του προεδρικού αξιώματος από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μετά τη δριμύτατη επίθεση του μεταβατικού προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι γαλάζιοι βουλευτές που έλαβαν το λόγο κατηγόρησαν τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για οργανωμένο σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, στιγματίζοντας τα απανωτά λάθη στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Ανάμεσα στο μοντέλο Λούλα και το μοντέλο Τσάβες ο κ. Τσίπρας κλίνει πλέον επικίνδυνα προς το μοντέλο Τσάβες. Υπάρχει ο κίνδυνος να τυφλωθούμε και να αυτοκτονήσουμε βγαίνοντας από το ευρώ. Πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση να πάει σε μια συμφωνία. Πρέπει να αναδείξουμε τους κινδύνους να γίνουμε Αλβανία του Νότου», σημείωσε ο βουλευτής, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, για να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το κοινό νόμισμα και την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Την βούλησή του να μην παραστεί σε κατά μόνας συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι εμμένει σε ενημέρωση της Βουλής, και εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με non paper στην θεσμική πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΝΔ για ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού. Ο κ. Μεϊμαράκης παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα την 30η Μαρτίου σύμφωνα με τις οποίες: «Δική μας υποχρέωση είναι κάθε μέρα που περνάει οι πολίτες να γνωρίζουν όλα όσα γίνονται, όλα όσα εκτυλίσσονται στη δύσκολη και επίπονη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές μας. Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία, δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές. Υπάρχει συλλογική στρατηγική διαπραγμάτευσης ανοιχτή, ξεκάθαρη, διαφανής απέναντι στον ελληνικό λαό…».