Στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σημειώνοντας πως «ο ελληνικός λαός μόλις ψήφισε και ψήφισε δραχμή». Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή αυτό που συνέβη την Κυριακή».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και το δημοψήφισμα, σημείωσε: «Θεωρώ γελοία την πρωτοβουλία και γελοία και τη συνάθροιση. Είναι υπέρ του Τσίπρα; Εάν είναι να το πουν ανοιχτά, γιατί και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ; Τώρα, είμαστε σε πλήρης αδιέξοδο. Ο ελληνικός λαός μόλις ψήφισε και ψήφισε δραχμή. Είναι εθνική καταστροφή αυτό που συνέβη την Κυριακή.

Ο Τσίπρας θα πρέπει να αποδεχθεί την πρώτη πρόταση, που θα του κάνει η Επιτροπή, χωρίς άλλη συζήτηση, όποια κι αν είναι αυτή, και να μην θεωρήσει πως έχει λήξει το παιχνίδι, γιατί μετά θα πρέπει 18 χώρες να την αποδεχθούν και να την ψηφίσουν ορισμένα Κοινοβούλια, νομίζω 6 ή 7.

Το κυρίαρχο πνεύμα στην Ευρώπη είναι “φύγετε από εδώ, ξεκουμπιστείτε, δεν θέλουμε να ακούσουμε ξανά να μιλάμε για εσάς”».

Μιλώντας στον Βήμα FM για την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις, παρατήρησε πως «θα δούμε τι θα αντιπροτείνουν και θα δούμε και ποια θα είναι η στάση των συνομιλητών, οπωσδήποτε θα είναι χειρότερη, απ’ ό,τι πριν το δημοψήφισμα. Ο Βαρουφάκης είναι ιδιάζουσα περίπτωση διαταραγμένου ατόμου. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι τέτοιου είδους άνθρωπος, έχει τα πόδια του στη γη και κοιτάει την εξουσία. Έχει ένα βασικό πρόβλημα, το οποίο τον απασχολεί: είναι η ενότητα του κόμματός του. Περιλαμβάνει αντιεξουσιαστές, αναρχικούς και οπαδούς της τρομοκρατίας, περιλαμβάνει παλαιοκομμουνιστές και πάσης φύσεως παλαιό- και ανθρώπους που πήγαν εκεί, επειδή είδαν την κατσαρόλα να αχνίζει».

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το χρέος. Σε αυτό έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους. Το χρέος, όπως είναι, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί».