Να μη διανοηθεί να γυρίσει ο Τσίπρας στην Ελλάδα αν δεν έρθει με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σε σημερινές του δηλώσεις στο radio1d.gr.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο πακέτο της συμφωνίας με τους δανειστές, ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου «την οποία λατρεύω γιατί είναι αντράκι, μην τολμήσει να σκεφτεί και μου το φέρει με ένα άρθρο, με κατεπείγουσα μορφή ή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Αναφερόμενος στα περί ρήξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «δεν είμαστε έτοιμοι για ρήξη. Εκεί διαφωνώ. Επιστροφή στη δραχμή δε γίνεται» γιατί για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να έχεις μεταξύ άλλων «επάρκεια σε φάρμακα για δύο χρόνια».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε «γρήγορα Κεντρική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα», αναφερόμενος στις συζητήσεις που πρέπει να γίνουν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και πρόσθεσε αν δεν γίνει αυτό, εάν ο Τσίπρας δε γυρίσει με τα προαπαιτούμενα που θέτω και αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή με τέτοιες συνθήκες τότε «καλύτερα ερχόμενος, να προκηρύξει εκλογές».

Σημείωσε επίσης πως «δεν θα είναι σωστό η τρίμηνη και η εξάμηνη παράταση, πηγαίνει συνειρμικά στο Μνημόνιο. Γι’ αυτό ζητάω από τον Τσίπρα 9μηνη παράταση».