Με τις διαπραγματεύσεις να έχουν εισέλθει στην κρισιμότερη ίσως φάση και τα διεθνή ΜΜΕ να καταγράφουν όλες τις εξελίξεις στο ελληνικό μέτωπο, Άγγλοι και Γάλλοι φαίνεται πως το έριξαν στο χιούμορ για να δώσουν έναν άλλο τόνο στην καθημερινότητα της ειδησεογραφίας. Έπειτα από αναλύσεις, μακροσκελή δημοσιεύματα για τις επιπτώσεις, τις συνέπειες, τη ζοφερή πραγματικότητα μετά το Grexit και τη χρεοκοπία, οι Times του Λονδίνου δημοσιεύουν σήμερα ένα… παραπολιτικό που ασχολείται με τα οικογενειακά του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η σύντροφός του και μητέρα των παιδιών του απείλησε να τον αφήσει αν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές για να αποφύγει τη χρεοκοπία», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η βρετανική εφημερίδα θέτει το μέγιστο ερώτημα στην ιστοσελίδα της: Χωρισμός αν υπάρξει συμφωνία; Το δημοσίευμα ωστόσο επικαλείται δήλωση του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στο σατιρικό γαλλικό περιοδικό Le Canard Enchainé!

«Ο Τσίπρας με ενημέρωσε ότι αν υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, ρισκάρει όχι μόνο να χάσει το κόμμα του αλλά και τη σύντροφό του, που είναι πολύ μαχητική και πολύ πιο ακροαριστερή από εκείνον», φέρεται να είπε ο Ολάντ στο Le Canard Enchainé.

tsiofapsf