Λέει συγνώμη, αναλαμβάνει την ευθύνη, αποδέχεται λάθη, διαχωρίζει τη θέση του από τον χαρακτηρισμό περί«κηπουρών» και ανατρέχει στην ιστορία. Αφήνει σαφείς αιχμές για συναδέλφους του υπουργούς, ενώ δηλώνει ότι ως υπουργός έχει μεγάλο σεβασμό στους βουλευτές και στηρίζεται στη συνεργασία τους.

Κρατά σαφείς αποστάσεις από την άποψη (για τις βουλευτικές θητείες) του υπ. Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα – «περί όνου σκιάς» χαρακτηρίζει τη συζήτηση για το αν οι βουλευτές πρέπει να πηγαίνουν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στη Βουλή.

Ο υπ. Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι η κυβέρνηση οφείλει «μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό, γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός» , ωστόσο διευκρινίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο Χάρης Παμπούκης υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για να διορθώσουν στρεβλώσεις της τελευταίας τριακονταετίας, ενώ σε μια προσπάθεια αυτοκριτικής στα κυβερνητικά πεπραγμένα κάνει λόγο για λάθη: «Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, αλλά δεν είναι η ώρα του καταλογισμού τους» λέει ο υπουργός.

Για το κίνημα των «Αγανακτισμένων» ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά πως «υπό προϋποθέσεις μπορεί να συντελέσει στην πολιτική δυναμική στη χώρα, να λειτουργήσει ως συναγερμός για το πολιτικό σύστημα».