Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδης, Παναγιώτης Ζαχαρίου.

Η κακουργηματική πράξη που τον οδηγεί στο εδώλιο ηνία η απόπειρα εκβίασης σε βάρος του εφοπλιστή Φώτη Μανούση.

Η υπόθεση απασχολεί εδώ και χρόνια τη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες του φερόμενου ως θύματος του κ. Ζαχαρίου, ενώ ο φάκελος μετά από έρευνα του ανακριτή Απόστολου Ζαβιτσάνου είχε φτάσει μέχρι τη Βουλή για την ενδεχόμενη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων εκ μέρους του κ. Παυλίδη.

Η υπόθεση δεν προχώρησε ως προς την αναζήτηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού για τον οποίο το Κοινοβούλιο δεν άσκησε δίωξη. Ωστόσο, όπως σημειώνεται και στο βούλευμα η επί της ουσίας αρχειοθέτηση για το πολιτικό πρόσωπο δεν αποτελεί δεδικασμένο και για τον πρώην στενό του συνεργάτη, ο οποίος έτυχε διαφορετικής μεταχείρισης και καλείται να λογοδοτήσει για τις πράξεις που τους αποδίδονται στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο κ. Ζαχαρίου φέρεται ότι απαίτησε από τον εφοπλιστή χρήματα προκειμένου να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης η εταιρεία του στα δρομολόγια των άγονων γραμμών .

Ο κατηγορούμενος μάλιστα, όπως επισημαίνεται και στην εισαγγελική πρόταση, «επικοινώνησε με τον μηνυτή και του δήλωσε ότι λύσεις βρέθηκαν αρκεί να εξασφαλίσουν (ο υπουργός και ο ίδιος τα γεράματά τους» και «α καλυφθούν τα χρέη από το διαμέρισμα που πήρε στη θυγατέρα του ο υπουργός» .