Κρίσιμη σύσκεψη για την αποκρατικοποιήσεις και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία τρόικας κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα.

Στην σύσκεψη μετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ κ. Γ. Κυριακός και ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκης κα αναζητείται φόρμουλα για το εγγυήσεις που θα δοθούν στην τρόικα για να προχωρήσει σε επιπρόσθετο δανεισμός προς της Ελλάδα για τα έτη 2012 -2013.

Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας εξελίσσοντας σε θρίλερ και οι επικεφαλής θα παραμείνουν στην Αθήνα και την επόμενη εβδομάδα, μέχρι να κλειδώσει ένα πακέτο μέτρων έως το 2015 που θα είναι από όλους αποδεκτό. Σημεία τριβής θεωρούνται τα μέτρα για το 2011, η εξειδίκευση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν και πολιτικές εξελίξεις μετά την απαίτηση της τρόικας να υπάρξει συναίνεση και έγγραφες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση των νέων μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων.