Δεν έχει τεθεί θέμα επιδόματος ανεργίας και επιβολής εισοδηματικού κριτηρίου στις συζητήσεις με την τρόικα, τόνισε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ενώ σε ότι αφορά στις επιχορηγήσεις είπε πως η συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας για το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Η κ. Δρέττα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στις συζητήσεις οι ελεγκτές της τρόικας προσπαθούν να καταλάβουν γιατί χρειάζονται αυτά τα χρήματα και από ποιες πηγές θα προέλθουν. «Προσπαθούμε να πείσουμε την τρόικα ότι έχουμε τους τρόπους για να επιμερίσουμε αυτό το κόστος», είπε και προσδιόρισε τις ανάγκες για τις επιπλέον επιχορηγήσεις στο 1 δισ. ευρώ περίπου.

«Πρόκειται για μία δύσκολη διαπραγμάτευση», επισήμανε και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας συνεργάζεται με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δουν πώς θα επιμεριστεί το ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Αν η τρόικα δεν ανάψει το πράσινο φως, τότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε αυτά χρήματα από εξοικονόμηση δαπανών σε άλλους τομείς, είπε χαρακτηριστικά.