«Φουντώνει», όπως δείχνουν τα πράγματα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την υπόθεση της σύμβασης των υποβρυχίων που υπέγραψε ως υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Κύκλοι της ΝΔ μιλούν για λεόντειο σύμβαση για το ελληνικό δημόσιο, την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος εισηγήθηκε και το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε και μάλιστα αναφέρουν ότι «έδεσε τη χώρα για δεκαετίες».

Υποστηρίζουν δε ότι η Νέα Δημοκρατία από το 1998 κατήγγειλε τη σύμβαση που υπογράφηκε και καταγγέλλουν ότι «σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τα στοιχεία της Γερμανικής Δικαιοσύνης και σ’ αυτή την υπόθεση εμφανίζονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» λογαριασμοί, εταιρείες και πρόσωπα που- κατά σύμπτωση- πρωταγωνιστούσαν ή συμμετείχαν και στις υποθέσεις TOR και SIEMENS».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως υπουργός Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης –σύμφωνα με τη δικογραφία- δεν προστάτευσαν την μυστικότητα των αποφάσεων πριν καν ληφθούν! Με άλλα λόγια η HDW γνώριζε τις αποφάσεις πριν καν ληφθούν. Αυτό συνιστά παραβίαση μυστικών της Πολιτείας- κατασκοπεία, αδίκημα που τιμωρείται με 20ετή κάθειρξη.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε αυτά τα υποβρύχια» και μιλούν για πικρία του Άκη Τσοχατζόπουλου που τώρα καταγγέλλεται από το ίδιο του το κόμμα, ενώ πριν μερικά χρόνια κόντεψε να γίνει Πρόεδρος και πρωθυπουργός.

Μάλιστα, βάλλοντας και προς το ΛΑ.Ο.Σ., απαντούν στις καταγγελίες για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο λέγοντας: «τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;»