Γενικές αρχές και κατευθυντήριες γραμμές για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις αποκρατικοποιήσεις αλλά όχι τα μέτρα που συνοδεύουν όλα αυτά θα παρουσιάσει αύριο στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου αφήνοντας για μετά το Πάσχα τα δυσάρεστα.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι τελικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και σε μεγάλο βαθμό έχουν ενημερωθεί οι υπουργοί στις κατ ιδίαν συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «το νέο πακέτο, πέραν των μέτρων με γενναίες περικοπές δαπανών και τολμηρές αποκρατικοποιήσεις θα περιλαμβάνει αναπτυξιακού χαρακτήρα παρεμβάσεις».

Είτε εξειδικευτούν είτε όχι αύριο τα μέτρα γεγονός είναι ότι προβλέπονται μαζικές πωλήσεις εισηγμένων εταιρειών και ακινήτων του δημοσίου, με στόχο 15 δισ. ευρώ έως το 2013, σοβαρές περικοπές δαπανών ακόμα και στο επίπεδο των κοινωνικών επιδομάτων, τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία καθώς και στις φοροαπαλλαγές.

Παράλληλα κατ επιταγή της τρόικα αποφασίστηκε η επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και πιθανότατα επέκτασή του και στις ΔΕΚΟ.