Ημερίδα με θέμα «Η εποπτεία της αγοράς προϊόντων δομικών κατασκευών» διοργανώνει σήμερα στις 9:00 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Μισή ώρα αργότερα στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» αρχίζει η ετήσια ημερίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με θέμα: «Προς την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς-Ευρωπαϊκή πρακτική και εθνική πρωτοβουλία». Κύριος ομιλητής, ο υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας. Στις 11:45 π.μ. και στην ενότητα: «Ταχυδρομικές υπηρεσίας και ανταγωνσιμός-ευκαιρίες και στρατηγικές ανάπτυξης», θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, Σωκράτης Κάτσικας.

Στις 9:30 συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την Άννα Διαμαντοπούλου, για το νομοσχέδιο «Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ιδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” και λοιπές διατάξεις». Ακολουθεί στις 12:00 η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον υφυπουργό, Μιχάλη Τιμοσίδη, για το νομοσχέδιο που αφορά τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα.

Στις 10:30 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα συναντηθεί με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Αυστραλίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της γερουσίας John Hogg. Θα συζητηθούν η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η παράνομη μετανάστευση και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Στις 11:00 στη Βουλή, συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον ύπατο πρόεδρο και μέλη της ηγεσίας της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

Την ίδια ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ συνάντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα: «Η απάντηση και η λύση για το λαό απέναντι στην πτώχευση που τον οδηγούν κυβέρνηση- ΕΕ-ΔΝΤ και πλουτοκρατία».

Στις 11:30 στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κοινή συνέντευξη Τύπου του ΒΕΘ και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. ΔΕΘ με αφορμή την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων. Η σύμβαση που θα υπογραφεί από τους προέδρους του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, και της ΔΕΘ ΑΕ Γιάννη Κωνσταντίνου, αφορά στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο φορέων στο πεδίο των εκθεσιακών δράσεων.

Στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί αντιπροσωπεία της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης AXEΠΑ, με επικεφαλής τον ύπατο πρόεδρο Νικόλαο Καρακώστα και μία ώρα αργότερα,σ τις 14:00, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) , Παναγιώτη Μητρόπουλο. Ακολουθεί στις 14:30 συνάντηση του κ. Παπούλια με τον διοικητή της ΑΤΕ Θεόδωρο Πανταλάκη.

Στις 17:00 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, θα δεχθεί στο υπουργείο αντιπροσωπεία της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, υπό τον ανώτατο πρόεδρο, Νικόλαο Καρακώστα.

Στις 18:30 στα Προπύλαια συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ανακοίνωσης της κυβέρνησης – έως την Παρασκευή – του πακέτου μέτρων για φέτος, αλλά και για την τετραετία 2012-2015. Την ίδια ώρα διαδηλώνουν επίσης ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Την περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας θα επισκεφθεί σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 18:30 ομιλία σε συγκέντρωση γυναικών και μία ώρα αργότερα ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Στο Κατάρ βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη συνάντηση της διεθνούς Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.