Θέματα των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου μετά το νέο σκηνικό στη χώρα αλλά και την κατάσταση στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή συζητεί, σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας-που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο- με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ισάμ Σάραφ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Δρούτσας θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του κ. Δρούτσα με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με διπλωματικές πηγές πάντα, θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Νάμπιλ Ελ Αράμπι. Στις συναντήσεις θα επιβεβαιώσει τα κοινά συμφέροντα των δύο κρατών αλλά και την κοινή οπτική γωνία με την οποία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι δύο χώρες και η οποία βασίζεται στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αλλά και τον σεβασμό διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών.

Αργότερα το μεσημέρι ο κ. Δρούτσας θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

Το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή.

Το βράδυ ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα αναχωρήσει για την Αθήνα.