Τη διαδρομή ύποπτων καταθέσεων και εμβασμάτων που συνδέονται με την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων αναζητά η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και σε γερμανικές τράπεζες.

Η εισαγγελική λειτουργός , όπως προκύπτει από το δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής που διαβίβασε προ ημερών στις γερμανικές αρχές ζητά να ελεγχθούν συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο σχετικό έγγραφο η παροχή των πληροφοριών αυτών κρίνεται αναγκαία για την ανίχνευση κακουργημάτων που διαπράχθηκαν από έλληνες υπηκόους και η διερεύνησή τους είναι εφικτή μόνο αν παρασχεθούν πληροφορίες από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας.

Όπως είναι γνωστό και η γερμανική δικαιοσύνη διενεργεί ανάλογη έρευνα για δωροδοκίες που συνδέονται με την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων από την γερμανική κοινοπραξία HDW/FERROSTAAL.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης η εισαγγελέας ζητά από τις γερμανικές αρχές να διαβιβάσουν πλήρη στοιχεί δικαιούχων, συνδικαιούχων των ύποπτων λογαριασμών , ποσά που διακινήθηκαν, αλλά και την ταυτότητα των προσώπων που είτε φέρονται να καταθέτουν περίεργα ποσά , είτε να καταλήγουν σε αυτούς χρήματα από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή σχετικά με τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τζοχατσόπουλου, ενώ ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα και 37 μη πολιτικά πρόσωπα.