«Εσείς είστε το πρόβλημα. Τις δικές σας παλιότερες αμαρτίες πληρώνει αυτός ο τόπος», ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός στη Ν.Δ., κατηγορώντας τη για άλλη μια φορά ότι ευθύνεται για τα χάλια της οικονομίας.

Λίγο νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει για άλλη μια φορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συναίνεση και δημιουργικές προτάσεις, επισημαίνοντας ότι παρά την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης στην άτυπη σύνοδο, «μας περιμένει ακόμα πολλή δουλειά».

«Διαλέξαμε το δύσκολο μονοπάτι κι ας ήταν στενό, γιατί στο τέλος βρίσκεται η Ελλάδα που θέλουμε. Υποσχεθήκαμε να απαλλάξουμε τις επόμενες γενιές από τα βάρη του παρελθόντος. Εμείς αποφασίσαμε να αναλάβουμε το έργο αυτό και αυτή η διαδρομή μας θέλει όλους μαζί», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Να πληρώσουν τελικά οι τράπεζες αυτή την κρίση, αφού αυτές τη δημιούργησαν. Θα θέλαμε ακόμα πιο γενναίες αποφάσεις από την Ευρώπη». «Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Όμως η λύση είναι πλέον στα χέρια όλων μας και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε στην πρωτολογία του ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Υπογράψατε μια σύμβαση που η Ελλάδα δεν μπορούσε να εκπληρώσει. Αν το μνημόνιο ήταν σωστό, εσείς γιατί μας ξανασώζετε σήμερα; Δεν μπορείτε να είστε ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που πανηγυρίζει γιατί έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις», αντέτεινε ο Αντώνης Σαμαράς και υπογράμμισε ότι «η οικονομία χρειάζεται τρία πράγματα. Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη».