Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης προέδρευσε σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη στελεχών, τα οποία αποτελούν την «δεξαμενή σκέψης» του κόμματός του.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος και ο κ. Καρατζαφέρης μεταξύ άλλων στην ομιλία του, σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα που υπάρχουν μπροστά.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε εντελώς ανεπιτυχή τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση και άφησε υπαινιγμούς για εκλογές, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «έδειχνε σαφώς καταβεβλημένος και ήταν ορατά τα σημάδια μιας πρόωρης κόπωσης» και εκτίμησε ότι πιθανόν να «αισθάνεται ότι βρίσκεται στις παραμονές της δικής του εξόδου».

Αναφερόμενος στους μετανάστες απεργούς πείνας που βρίσκονται στο Μέγαρο Υπατία, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι είχε επισημάνει στην κυβέρνηση πως «έπρεπε από την πρώτη στιγμή να εκδιωχθούν από τη Νομική» και υποστήριξε ότι «σήμερα η Ελληνική Πολιτεία εκβιάζεται από την απεργία πείνας».

«Ο κίνδυνος και εδώ πάλι είναι προφανής. Εάν κάποιος από αυτούς πεθάνει, που έχω την αίσθηση ότι κάποιοι ποντάρουν σε έναν τέτοιο θάνατο, αντιλαμβάνεστε ότι ο κίνδυνος του να έχουμε έναν γενικότερο ξεσηκωμό των Μουσουλμάνων είναι πάρα πολύ μεγάλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι η κ. Μέρκελ είναι αναγκασμένη να ξεφύγει από εκείνο το μπλοκάρισμα, το οποίο μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε ως πολιτική εις βάρος της υπόλοιπης Ευρώπης και να έρθει σε πιο ρεαλιστικές λύσεις.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι θα προσέλθει με συγκεκριμένες, όχι εξαιρετικά δημοφιλείς, προτάσεις, εκφράζοντας την ελπίδα να αξιοποιηθούν από τον κ. Παπανδρέου.

Τέλος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με απόφασή του ανέστειλε την έκδοση κάθε ενημερωτικού κομματικού εντύπου, καθώς επίσης και ευχετηρίων καρτών για το Πάσχα, προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.