Την διαβεβαίωσή του ότι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens «θα έρθει για ανοιχτή κι ελεύθερη συζήτηση στη Βουλή» έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα επενδύσεων Χάρης Παμπούκης, προκληθείς σχετικά από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

«Φέρτε το πόρισμα για τη Siemens», του φώναξε ο βουλευτής την ώρα που ο Υπουργός απαντούσε σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, με τον Υπουργό να ανταποκρίνεται και να δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση δεν θα αναιρέσει το πόρισμα.

«Σημείωσα ότι θα έρθει το πόρισμα αλλά δεν μας κάνετε και καμία χάρη. Αποτελεί θεσμική σας υποχρέωση και είναι πολιτικά ύποπτη η καθυστέρηση 40 ημερών», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

Επικαλέστηκε μάλιστα τις κακές γλώσσες που διαρρέουν ότι θα έρθει στη Βουλή μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου και αφού προηγηθούν συζητήσεις με τη ΝΔ αφού, όπως είπε, «μπλεγμένα είναι και τα δύο μεγάλα κόμματα κι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για εκλογικούς σχεδιασμούς».

Στις κατηγορίες του βουλευτή περί κυβερνητικής ακινησίας για το Ελληνικό ο κ, Παμπούκης διαβεβαίωσε πάντως πως όταν ολοκληρωθεί η πρόταση Αθεμπίγιο θα έρθει το θέμα σε διαβούλευση. «Δεν υπάρχει», είπε, «ιδιοτελές συμφέρον γιατί δεν είμαστε εμείς που θα κόψουμε την κορδέλα εκ της φύσεως του πράγματος. Εμείς θα υπογράψουμε την έναρξη του έργου».