«Πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης το Ελληνικό, επισημαίνοντας πως έχει ένα κατακερματισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς που το καθιστά σύνθετο.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε το Ελληνικό τελευταία ευκαιρία της Αττικής για αναβάθμιση αλλά και μία «πύλη» για να δείξουμε στις αγορές ότι μπορούμε μέσα σε αυτήν τη συγκυρία να καταφέρουμε κάτι συγκεκριμένο.

Ο κ. Παμπούκης εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 35.000 θέσεις εργασίας και ανέφερε ότι η πρόταση του Χοσέ Αθεμπίγιο θα δοθεί σύντομα σε διαβούλευση.

Για το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το Ελληνικό, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι γίνονται συζητήσεις με επενδυτές που έχουν σοβαρό επενδυτικό στάτους για να υλοποιήσουν το Ελληνικό ως ενότητα και όχι άθροισμα κατακερματισμένων συνόλων «γιατί τότε χάθηκε η τελευταία ευκαιρία για την Αττική».

Σε ερώτηση για την τελευταία «κόντρα» στην κυβέρνηση ανάμεσα στον Β. Βενιζέλο και τον Γ. Ραγκούση ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Έχει υπάρξει δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου και οποιοδήποτε άλλο σχόλιο θα είναι αντιπαραγωγικό».