Δοκιμάζονται για ακόμα μια φορά οι σχέσεις Συγγρού – Μαβίλη έπειτα από την πρόταση Κρανιδιώτη για Καραμανλή Πρόεδρο που άναψε φωτιές.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης διέβλεψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα πάρει τον δρόμο για την Προεδρία της Δημοκρατίας με αποτέλεσμα στην πλατεία Μαβίλη να τους ζώσουν τα φίδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η ηχηρή απάντηση των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή ήταν ότι ο ίδιος σέβεται τον θεσμό και όσους έχουν θητεύσει σε αυτόν, αλλά είναι ένα αξίωμα που δεν του ταιριάζει και δεν τον ενδιαφέρει.

Η Ν.Δ. αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ενώ στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά επέμενε ότι ο πρόεδρος ούτε γνώριζε, ούτε συζήτησε τη συγκεκριμένη δήλωση στην πολύωρη σύσκεψη της Παρασκευής.

Εντύπωση όμως έχει προκαλέσει και η απουσία του Κώστα Καραμανλή από τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ν.Δ. Η απάντηση ήρθε από τους συνεργάτες του οι οποίοι δήλωσαν ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν πάει σε φιέστες και ότι παρίσταται εκεί που κρίνει ότι του το επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος.

Πολλοί ωστόσο αναρωτιούνται αν είναι μόνο οι φιέστες που δεν αρέσουν στον Κώστα Καραμανλή καθώς μέχρι το παρά πέντε της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου δεν είχε ξεκαθαρίσει στο περιβάλλον του αν θα έδινε το «παρών» ή όχι με την αιτιολογία ότι είχε ήδη προγραμματίσει το Σαββατοκύριακο του.