Ολοκληρώθηκαν οι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, αλλεπάλληλες και πολύωρες συσκέψεις που είχε με συνεργάτες του και υπουργούς στη Βουλή ενόψει των ταξιδιών του σε Γερμανία και Φινλανδία την ερχόμενη εβδομάδα και στην Θράκη για την οποία αναχωρεί αύριο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που ξεκινά στις 10 το πρωί.

Οι επισκέψεις του κ. Παπανδρέου σε Γερμανία και Φινλανδία εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων που αναπτύσσονται στην Ε.Ε. με κορύφωση την Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θράκη σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει «πλήρεις φακέλους» από τους υπουργούς για μια σειρά ζητήματα και με αντικείμενο την ενημέρωσή του πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Σαμοθράκη, καθώς ένα χωριό που κατοικείται από Πομάκους, ενώ την Παρασκευή θα προεδρεύσει στην Κομοτηνή στην συνεδρίαση του διευρυμένου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.