Νέα ανατροπή στη δεύτερη θέση καταγράφει το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha. Το ΠΑΣΟΚ περνά ξανά μπροστά από την Πλεύση Ελευθερίας, ενώ συνεχίζεται η μάχη για την τέταρτη θέση μεταξύ ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 5% είναι το τελευταίο κόμμα, σύμφωνα με την έρευνα, που ξεπερνά το όριο του 3%.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
- Νέα Δημοκρατία 25%
- ΠΑΣΟΚ 10,7%
- Πλεύση Ελευθερίας 9,5%
- Ελληνική Λύση 7,9%
- ΚΚΕ 7,6%
- ΣΥΡΙΖΑ 5%
- Φωνή Λογικής 2,7%
- ΜέΡΑ25 2,7%
- Νίκη 2,6%
- Νέα Αριστερά 1,6%
- Δεν έχω αποφασίσει 17,7%
Σε ερώτημα για τους πιο πετυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας προηγείται στο σύνολο των ερωτηθέντων με 28% και ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 15%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 10%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%, η Νίκη Κεραμέως με 3%, ο Βασίλης Κικίλιας με 3%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 3%, ο Τάκης Θεοδωρικάκος 3%.
Όταν η αντίστοιχη ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τα ποσοστά των υπουργών διαμορφώνονται ως εξής:
- Νίκος Δένδιας 54%
- Κωστής Χατζηδάκης 32%
- Κυριάκος Πιερρακάκης 30%
- Άδωνις Γεωργιάδης 21%
- Νίκη Κεραμέως 10%
- Βασίλης Κικίλιας 9%
- Τάκης Θεοδωρικάκος 8%
Τέλος σε ερώτηση για το ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης προσφέρει αξιόπιστη προοπτική διακυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 14%, η Πλεύση Ελευθερίας 6%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΚΚΕ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4% και η απάντηση “κανένα” 53%. Οι ερωτηθέντες απαντούν πως στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν «για διαμαρτυρία» σε ποσοστό 56% και «για σταθερότητα» σε ποσοστό 34%.