Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο Action24 ότι «δεν θα αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν».

Η τοποθέτηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε άμεσο αποτέλεσμα τη διατήρηση των τιμών των εισιτηρίων σταθερές, αποτρέποντας μια αναμενόμενη αύξηση της τάξεως του 13% έως 15%. «Η αγορά αντέδρασε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση με τη μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών και δεν έχουμε τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που είχαν ανακοινωθεί κατά 13% έως 15%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον, ο Υπουργός προανήγγειλε νέες θετικές εξελίξεις για τους επιβάτες, υπογραμμίζοντας ότι αναμένονται μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων το επόμενο διάστημα. Όπως τόνισε, οι μειώσεις αυτές θα αφορούν κυρίως τις οικογένειες, τα αυτοκίνητα και τις καμπίνες στα ταχύπλοα δρομολόγια. «Το προσεχές διάστημα αναμένουμε μειώσεις για την ελληνική οικογένεια, τα αυτοκίνητα και τις καμπίνες στα δρομολόγια με ταχύπλοα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.