Θετικό το κλίμα στο Σκοπιανό

Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:50
09/02/2011
Θετικό το κλίμα στο Σκοπιανό
loading

Τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι Αθήνας και Σκοπίων μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε ότι «η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή και οι δυο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους».

Ο Νίμιτς τόνισε ότι η «μεγαλύτερη εξέλιξη» της τελευταίας χρονιάς ήταν ο διάλογος μεταξύ των πρωθυπουργών των δυο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι οι συναντήσεις τους έχουν «θετικό αντίκτυπο» στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν παρουσίασε καμία καινούρια πρόταση.

Ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις συνομιλίες, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, δήλωσε ότι «όπως αναφερόταν και στην χθεσινή ανακοίνωση του κ. Νίμιτς, ήταν μια άτυπη συνάντηση και ο σκοπός της ήταν να δούμε που βρισκόμαστε μετά από ένα χρόνο περίπου που είχαμε να συναντηθούμε». Από την πλευρά του ο αντιπρόσωπος της πΓΔΜ στις συνομιλίες, Ζόραν Γιολέβσκι, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα», σημειώνοντας ότι θα ενημερώσει την κυβέρνησή του για το περιεχόμενο των συναντήσεων στη Νέα Υόρκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει