Διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με σκοπό την προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού, τη διεύρυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στο χώρο της κρουαζιέρας αλλά και την προώθηση του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών».

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, σε άϋλη μορφή, ποσού 300 εκατ. ευρώ, λήξης 12 Αυγούστου 2011.Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Δημοπρατείται σήμερα ο κάθετος οδικός άξονας Αρδάνιο-Μάνδρα της Εγνατίας οδού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ. Αντιδρούν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΤΕΕ , ΕΜΔΥΔΑΣ και οι εργοληπτικές οργανώσεις, για την, όπως ισχυρίζονται, γενικότερη απαξίωση των μηχανικών και για τα τεράστια προβλήματα που έχει σωρεύσει το τελευταίο διάστημα, τόσο στις επιχειρήσεις του κλάδου, όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μισθωτούς μηχανικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η κυβερνητική πολιτική.

Από σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και για δύο μήνες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Βουλιαγμένης, λόγω αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο φρέαρ «Αγίου Βασιλείου»

Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ. Για όγδοη ημέρα στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην οδό Αριστοτέλους παραμένουν οι γιατροί που διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο για την υγεία. To μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς: Στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 στο μετρό της Αθήνας και έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων της ΑΜΕΛ στο ξενοδοχείο Imperial. Τις ίδιες ώρες στάση και στον ΗΣΑΠ.  Από τις 12 έως τις 4 ακινητοποιείται το τραμ.

Από τις 11 έως τις 3 προχωρούν σε πανελλαδική στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στους δήμους για τις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα της υγείας. Στις 12 το μεσημέρι μαζί με τους εργαζομένους θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΥΔΚΥ (Ηπείρου 38, Αθήνα) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29, Αθήνα).

Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού Δημήτρη Δρούτσα με τον πρέσβη της Ινδίας. Μισή ώρα αργότερα ο κ. Δρούτσας θα δεχθεί τον πρέσβη της Ουκρανίας Volodymyr Shkurov και στις 12:30
τον πρέσβη των ΗΠΑ, Daniel Bennett Smith.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) η σημερινή σε 70 χώρες του κόσμου. Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας χαιρετισμός της υπουργού, Αννας Διαμαντοπούλου, στη εκδήλωση για τον εορτασμό.

Στις 3:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις. Στις 5 ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στις 6 μ.μ. στο νέο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) η έναρξη σειράς διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα επικοινωνίας» που διοργανώνει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρώτη σήμερα εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία της «Ομάδας επαφής Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων» με θέμα: «Πανεπιστήμιο και ΜΜΕ: προοπτικές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις». Συμμετέχουν ως εισηγητές: Δρ Σεβντά Αλανκούς, καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, Δρ Ντέφνε Οζονούρ Τσέλογλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Γεντιτεπέ, Τμήμα Ραδιοτηλεόρασης και Κινηματογράφου, Πάνος Κολιοπάνος, δημοσιογράφος, Νικόλας Βουλέλης, δημοσιογράφος, Δημήτρης Χαραλάμπης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του ΕΠΙΕΕ Μιχάλης Μεϊμάρης.