Επί τάπητος θα θέσουν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη τα προβλήματα που «καίνε» τον αγροτικό κλάδο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές.

Η συνάντηση μεταξύ υπουργού και αγροτοσυνδικαλιστών – που εκπροσωπούν 16 μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας – θα γίνει στις 10 το πρωί στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Καλαμαριά.

Τα θέματα που θα «πέσουν» στο τραπέζι της συνάντησης από την πλευρά των αγροτών είναι οι αποζημιώσεις των βαμβακοκαλλιεργητών από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις, η επιστροφή του ΦΠΑ, το αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο, ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ κ.α.

Όπως ανέφεραν στον «Αγγελιοφόρο» εκπρόσωποι των «γαλάζιων» αγροτών σε περίπτωση που δεν θα πάρουν σήμερα πειστικές απαντήσεις από τον κ. Σκανδαλίδη, θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα σε αποκλεισμούς μεθοριακών σταθμών και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε σταθμούς διοδίων.

Επί ποδός βρίσκονται και οι αγροτοσυνδικαλιστές της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) του νομού Θεσσαλονίκης για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο το μεσημέρι έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου από την Πέμπτη πραγματοποιείται η διεθνής κλαδική έκθεση για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia», την οποία θα εγκαινιάσει στις 7 το απόγευμα ο κ. Σκανδαλίδης.

Οι «κόκκινοι» αγροτοσυνδικαλιστές θα συγκεντρωθούν το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία θα καταλήξει έξω από τη ΔΕΘ.

Έρχονται κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων

Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, που επιδιώκουν και αυτοί συνάντηση με τον κ. Σκανδαλίδη.
Οι χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και το κρέας, αλλά και η εκτίναξη των τιμών των ζωοτροφών, όπως όλα δείχνουν, θα πυροδοτήσουν το Μάρτιο κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων. «Αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης για τον κλάδο μας, ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας των κτηνοτροφικών κινητοποιήσεων. «Ζητάμε συνάντηση με τον κ. Σκανδαλίδη και παράλληλα ευρεία σύσκεψη με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες», είπε ο Δημήτρης Καμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Πηγή: Αγγελιοφόρος