Οκτώ ανώτατοι δικαστικοί επιλέχθηκαν από την κυβέρνηση για νευραλγικές θέσεις στην δικαιοσύνη. Το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη και έτσι προήχθησαν σε αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σύμβουλοι Αγγ. Θεοφιλοπούλου και Αικ. Συγγούνα, σε αντιπροέδρους Αρείου Πάγου οι αρεοπαγίτες Ελ. Μουγάκου-Μπρίλλη, Ρ. Ασημακοπούλου, Χ. Ζώης, Μ. Θεοχαρίδης, σε αντιπρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) ο σύμβουλος Ιω. Σαρμάς, ενώ γενικός επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι για την επόμενη τετραετία ο αντιπρόεδρος Δ. Λασκαράτος.

Το «Έθνος» σε σημερινό του άρθρο αναφέρει ότι κοινός γεωμετρικός τόπος για τους νεοπροαχθέντες στον Άρειο Πάγο ήταν η θέση τους υπέρ της αργίας του τ. ανακριτή της Siemens Ν. Ζαγοριανού, αλλά και υπέρ των συμβασιούχων στην περιβόητη «τηλεφωνική διάσκεψη» της Ολομέλειας ΑΠ, ενώ ο νέος γενικός επίτροπος ΕΣ συμμετείχε στην Ολομέλεια ΕΣ που εντόπισε διάφορες αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.