Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την αναβολή των εκλογών στα επιμελητήρια εξαπολύει η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για πολιτικά ανήθικη προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει και να ελέγξει κομματικά την επιχειρηματικότητα, όπως αυτή εκφράζεται από το θεσμό των επιμελητηρίων.

«Οι εξαγγελίες των έντρομων υπουργών του ΠΑΣΟΚ ότι σχεδιάζεται να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για το χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2011 εκλογές, ώστε να εφαρμοστεί και στα επιμελητήρια ένας νέος, σκληρός, πασοκικός “καλλικράτης”, δείχνουν ότι η κυβέρνηση γαντζώνεται στο κομματικό συμφέρον», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να φιμώσει και να ποδηγετήσει τον επιχειρηματικό κόσμο και διαβεβαιώνει ότι «η ΝΔ θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση και στους ολέθριους σχεδιασμούς της για τον μέχρι σήμερα ανεξάρτητο θεσμό των Επιμελητηρίων, πριν τιναχθεί στον αέρα η τελευταία ελπίδα για ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις σημερινές κρίσιμες στιγμές».