Την επαναφορά της χορήγησης της πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης (επίδομα ειδικών συνθηκών) στους υπαλλήλους της Γραμματείας των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Διοικητικών Δικαστηρίων και της Επιτροπείας των Διοικητικών Δικαστηρίων ζητούν από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μέσω τροπολογίας που κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Φθιώτιδας και Συντονιστή Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου, Γιάννη Σαρακιώτη, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την αναδιάρθρωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας.

Στο κείμενο της τροπολογίας που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προβλέπεται η επαναθεσμοθέτηση της μηνιαίας αποζημίωσης των δικαστικών υπαλλήλων που ανέρχεται στο ποσό των 185,00 ευρώ λόγω των ειδικών συνθηκών ασκήσεως του λειτουργήματός τους. Όπως επισημαίνεται η χορήγηση αυτής της οικονομικής ενίσχυσης συνιστά την αποκατάσταση μίας πολυετούς αδικίας την οποία υφίστανται χιλιάδες δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας. Αδικία, η οποία υφίσταται από το 2011 όταν και η παραπάνω μηνιαία αποζημίωση καταργήθηκε εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία «καταθέσαμε την τροπολογία που προβλέπει την επαναθεσμοθέτηση της μηνιαίας αποζημίωσης των δικαστικών υπαλλήλων, ποσού ύψους 185,00 ευρώ, ως ελάχιστη αναγνώριση της πολυεπίπεδης προσφοράς τους και προς αποκατάσταση μίας πολυετούς αδικίας που υφίστανται από το 2011 έως και σήμερα. Την ώρα που η Κυβέρνηση προβαίνει σε μία ακόμη αντιμεταρρύθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης, θέτοντας νέα εμπόδια στους λειτουργούς της, αλλά και στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες της μέσω της θέσπισης ενός νέου Δικαστικού Χάρτη, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, προχωρά σε μία νομοθετική πρόταση που συνιστά απτή απόδειξη του σεβασμού απέναντι στο έργο που επιτελούν με ευσυνειδησία χιλιάδες δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας μας».