Το υπουργείο Παιδείας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, στο κτίριο του υπουργείου, προχώρησαν στην απονομή επαίνου σε τρεις εκπαιδευτικούς, ως ηθική αμοιβή για εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

«Στα πρόσωπά τους επιβραβεύουμε τη γνώση, την ετοιμότητα και το γνήσιο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τα παιδιά μας», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε «Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για το σπουδαίο παράδειγμα που δίνουν σε όλους μας».

Σήμερα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς απονείμαμε σε…

Posted by Kyriakos Pierrakakis on Tuesday, April 23, 2024

Ο Γεώργιος Παπαδαντωνάκης, διευθυντής του 41ου γυμνασίου Αθηνών, κλήθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε μαθητή του, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση με σφυρί από εξωσχολικό που είχε εισβάλει στον χώρο του σχολείου. Όταν αντιλήφθηκε τον δράστη, έτρεξε να τον προλάβει και δέχθηκε ο ίδιος μια μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα.

Στο ολοήμερο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Αντωνία Βαγενά, κλήθηκε να παράσχει πρώτες βοήθειες σε έναν μικρό μαθητή, ο οποίος πνιγόταν και δεν μπορούσε να σηκωθεί από τη θέση του. «Δεν ένιωσα τίποτα, παρά μόνο ανακούφιση που σώθηκε ο μαθητής. Ευτυχώς, γνώριζα πρώτες βοήθειες και έκανα τη λαβή Heimlich», ανέφερε και πρόσθεσε ότι μετά το περιστατικό, δημιουργήθηκαν στενοί δεσμοί εμπιστοσύνης, αγάπης και ασφάλειας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.