«Πόλεμος» ανακοινώσεων και διαρροών έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Κεντροαριστεράς μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Αριστεράς, 50 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές.

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης και Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκαν με συνεντεύξεις τους στον Στέφανο Κασσελάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά τοποθετώντας τους όλους στο «άρμα Μητσοτάκη».

«Πώς μπορείς να εκφράσεις την αγωνία των πολιτών που είναι σε μια δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στο σπίτι που αγόρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα.

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε πως: «Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η δύναμη ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα με μια ηγεσία που δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο της Αριστεράς».

Παράλληλα, σημείωσε: «Ένα κόμμα που λέγεται κόμμα της Αριστέρας και εμφανίζεται κάποιος να ηγείται που όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά, αλλά προσβάλλει και κυρίαρχες αρχές της. Αν έλεγα εγώ ότι έγινε θαύμα στη βάφτισή μου, θα με έπαιρνε κανείς στα σοβαρά; Θα μπορούσατε να φανταστείτε έναν αρχηγό της Αριστεράς να μιλά για θαύματα και κολυμπήθρες; Τέτοιες σαχλαμάρες ακούγονται συνήθως από ακροδεξιούς».

Ένα κόμμα που εκεί που λέγεται κόμμα της Αριστέρας. Εμφανίζεται κάποιος να ηγείται που όχι μόνο δεν έχει σχέση της Αριστεράς, αλλά προσβάλλει και κυρίαρχες αρχές της. Αν έλεγα εγώ ότι έγινε θαύμα στη βάφτισή μου, θα με έπαιρνε κανείς στα σοβαρά; Θα μπορούσατε να φανταστείτε έναν αρχηγό της Αριστεράς να μιλά για θαύματα και κολυμπήθρες; Τέτοιες σαχλαμάρες ακούμε συνήθως από ακροδεξιούς.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει να μιλά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς

Απαντώντας στη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερεαν: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του».

Σχολιάζουν ότι «σήμερα έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας «σωσίβιο» για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές» και ότι «έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «επισημαίνουν» προς τον κ. Ανδρουλάκη ότι «ελάχιστοι πλέον τον ακούν ακόμη και από το εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη». «Έκαστος εφ ‘ω ετάχθη», αναφέρουν καταληκτικά.

Οι παρεμβάσεις Χαρίτση – Αχτσιόγλου που εξόργισαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει χαρακτηριστικά πως «το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί οριστικά». «Δεν μπορεί με αυτή την ηγεσία να σταματήσει εκφυλιστική μετάλλαξη του χώρου» τονίζει επίσης. Και προσθέτει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε ένα άλλο πολιτικό σχέδιο, ένα άλλο ύφος και ένα άλλο ήθος. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο όποιος ενέπνευσε και τον οποίο οι πολίτες εμπιστεύτηκαν για την διακυβέρνηση της χώρας. Ακόμη και άνθρωποι που έμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ για συναισθηματικούς ή τακτικούς λόγους ασφυκτιούν με τον αρχηγικό αυταρχισμό και την κανονικοποίηση του πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια που επιχειρεί ηγεσία».

Η Έφη Αχτσιόγλου τοποθετούμενη σχετικά με τη συμπερίληψη του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, σημείωνε πως: «Η τοποθέτηση αυτή έγινε ένα μήνα πριν άρα ο πολιτικός φορέας επέλεξε να βάλει στο ψηφοδέλτιο του έναν άνθρωπο με αυτές τις απόψεις. Κανονικά όταν βάζεις κάποιον στο ψηφοδέλτιο σου τον βάζεις γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά και όχι επειδή είναι γνωστός. Η αντίδραση του Κασσελάκη έρχεται όταν γίνεται κατακραυγή και όχι όταν γίνονται οι δηλώσεις. Το πρόβλημα ξεκινά από την αρχική δήλωση, πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις γυναίκες στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας. Η Ελλάδα είναι στη τελευταία θέση στην ισότητα. Δεν δέχομαι την τοποθέτηση της κοπτοραπτικής. Το victim blaming είναι μια αντίληψη, δεν είναι ζήτημα σαρδάμ. Είναι συνηθισμένο να κατηγορούνται στην πατριαρχεία τα θύματα. Δείτε πώς ακούγεται αυτή η δήλωση με φόντο τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. Δεν μπορεί να γίνεται μία καταγγελία και η αστυνομία να ‘’σφυρά’’ αδιάφορα».

«Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές»

Άνευ προηγούμενου «εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του» καταλογίζουν πηγές της Κουμουνδούρου στη Νέα Αριστερά.

Ειδικότερα αναφέρουν: «η κυρία Αχτσιόγλου παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και για μια ακόμη φορά περιορίστηκε στο να κάνει ‘αντιπολίτευση’ στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον Πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη χρησιμοποιώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στην οποία… ξέχασε να αναφερθεί μέχρι και την επισήμανση της ‘αφηρημάδας’ της από τους δημοσιογράφους. Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρίτσης δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή όπου ο τίτλος και το περιεχόμενο επικεντρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Αλήθεια δεν έχουν να πουν κάτι για το κόμμα τους και για το τι πρεσβεύει;», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο». Αναφέρουν ακόμη ότι «την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξη τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση» και σχολιάζουν: «Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος».