Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δημοσιογράφο μέσα στο καινούργιο διαμέρισμα που απέκτησε τους προηγούμενους μήνες.

«Πώς μπορείς να εκφράσεις την αγωνία των πολιτών που είναι σε μια δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στο σπίτι που αγόρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα.

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε πως: «Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η δύναμη ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα με μια ηγεσία που δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο της Αριστεράς. Πώς μπορείς να εκφράσεις την αγωνία των πολιτών που είναι σε μια δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ, και λες στον δημοσιογράφο μάλιστα δεν είσαι λογιστής μου για να σου πω και δεν έχει καταθέσει πόθεν έσχες.

Ένα κόμμα που εκεί που λέγεται κόμμα της Αριστέρας. Εμφανίζεται κάποιος να ηγείται που όχι μόνο δεν έχει σχέση της Αριστεράς, αλλά προσβάλλει και κυρίαρχες αρχές της. Αν έλεγα εγώ ότι έγινε θαύμα στη βάφτισή μου, θα με έπαιρνε κανείς στα σοβαρά; Θα μπορούσατε να φανταστείτε έναν αρχηγό της Αριστεράς να μιλά για θαύματα και κολυμπήθρες;

Εξαρτάται τι θέλει ο κόσμος. Να ακούω τέτοιες σαχλαμάρες από ακροδεξιούς. Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν ιδεολογικό αποτύπωμα. Δεν θα μπω σε διαγωνισμό TikTok με τον Κασσελάκη, ούτε τον Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι έχει προτείνει τη διεξαγωγή «debate των πολιτικών αρχηγών για να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα και να αφήσουμε τα επικοινωνιακά σόου και τρικ στην άκρη». Ερωτώμενος σχετικά με τη δημοσκοπική σταθερότητα του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως: «Το θέμα το μεγάλο είναι πώς η Νέα Δημοκρατία σε ένα χρόνο έχει χάσει το 30% της δύναμής της. Το ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει, αλλά μεγαλώνει αργά. Είναι ένα θέμα, θα το δούμε στις εκλογές πώς θα αποτυπωθεί.

Γιατί χάνει η ΝΔ; Το καλοκαίρι καταστροφικές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή. Η ακρίβεια καλπάζει, σκάνδαλα στα οποία δεν δίνονται απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη. Στις εκλογές θα αποτυπωθεί ένας νέος σχηματισμός. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ. Πρώτος λόγος να αποδοκιμάσει τη Νέα Δημοκρατία, δεύτερος να έχει μια σοβαρή, ισχυρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που να αναγκάσει τον Μητσοτάκη να κοιτάξει τα προβλήματα του λαού και να έχει και μια κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές και τρίτος λόγος, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν σταθεί δίπλα στα συμφέροντα της χώρας σταθερά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον Φρέντι Μπελέρη: «Η εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, είναι ένα εθνικό ζήτημα. Τα κίνητρα Μητσοτάκη για την ένταξη Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά, ούτε ευρωπαϊκά. Είναι ψηφοθηρικά. Το λέω ως ευρωβουλευτής που έχει κάνει δεκάδες τροπολογίες στον ενταξιακό φάκελο της Αλβανίας. Ποτέ δεν εργαλειοποιήσαμε ως κόμμα το συγκεκριμένο ζήτημα. Η θέση του κ. Μπελέρη είναι εκεί που τον ψήφισε ο λαός της Χειμάρας. Δήμαρχος στην περιοχή του. Όχι να φύγει και να έρθει ένας εκλεκτός του Ράμα».

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις σχετικά με τη συμπερίληψη του πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρή Ζαγοράκη, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Το ψηφοδέλτιό μας είναι κόσμημα. Από όλους τους τομείς έχουμε πάρει πολύ σημαντικούς Έλληνες. Είμαι πολύ περήφανος που αυτή την προσπάθεια που κάνω ανανέωσης της δημοκρατικής παράταξης την αγκάλιασαν και πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα αλλά και άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα μας και είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές».

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει να μιλά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς

«Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, με αφορμή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σχολιάζουν ότι «σήμερα έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας ‘σωσίβιο’ για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές» και ότι «έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «επισημαίνουν» προς τον κ. Ανδρουλάκη ότι «ελάχιστοι πλέον τον ακούν ακόμη και από το εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη». «Έκαστος εφ ‘ω ετάχθη», αναφέρουν καταληκτικά.