Την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ανέλυσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ενάντια στη μετανάστευση γενικά όπως η άκρα δεξιά, αλλά υπέρ της οργάνωσης. «Δεν θέλουμε ανοιχτά σύνορα, είμαστε υπέρ μίας μέσης λύσης, μίας μετανάστευσης οργανωμένης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το μέλος της κυβέρνησης ανέλυσε τη στρατηγική για να δοθεί η δυνατότητα νόμιμης εργασίας σε παράνομους μετανάστες, προσθέτοντας πως η πρωτοβουλία αυτή πέρασε νομοθετικά με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, καθώς υπερψηφίστηκε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, «αυτή η πρωτοβουλία δεν λύνει το πρόβλημα των ελλείψεων εργαζομένων, γι’ αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία μας με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για να καλύψουμε τις ανάγκες για εργαζομένους».

Και κατέληξε: «Πρέπει να σκεφτούμε αντισυμβατικά και να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που να είναι λειτουργικές».