Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων Ελλήνων εκλογέων απ’ το υπουργείο Εσωτερικών στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης σημειώνει:

«Η προσωπική και πολιτική αξιοπρέπεια υπουργών και κυβερνητικών στελεχών εξαερώνεται απ’ τις φαιδρές και παιδαριώδεις δικαιολογίες ότι δήθεν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων και Ελληνίδων διέρρευσαν παράνομα όταν στο τιμόνι του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν για λίγες μέρες μία υπηρεσιακή υπουργός πέρυσι το καλοκαίρι πριν τις βουλευτικές εκλογές. Είχαν προηγηθεί ψευδείς διαβεβαιώσεις που απέκλειαν οποιαδήποτε διαρροή απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ακολούθως ο κ. Φαραντούρης ζητά «να κατατεθούν εδώ και τώρα τα ψηφιακά αρχεία καταγραφής των κινήσεων εξαγωγής προσωπικών δεδομένων (log files) που αποδεικνύουν ποιά ακριβώς μέρα και ώρα έλαβε χώρα η παράνομη εξαγωγή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων και Ελληνίδων εκλογέων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Εάν δεν κατατεθούν άμεσα στις Αρχές τα log files, είναι προφανές ότι όσοι διακινούν αυτά τα ευφάνταστα και παιδαριώδη σενάρια ψεύδονται».