Σε μια επιλογή που δείχνει τις προθέσεις για «άνοιγμα» του ΠΑΣΟΚ στην ευρύτερη κεντροαριστερά, προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς θα είναι υποψήφιος με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, μετά από προσωπική επιλογή του κ. Ανδρουλάκη.

Ο εργατολόγος που θεωρείται από τους πιο αξιόπιστους επιστήμονες σε ζητήματα κοινωνικού κράτους, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικοασφαλιστικών ζητημάτων, φέρεται να έχει δεχθεί να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ποιος είναι ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς

Ο Κώστας Τσουκάλας είναι δικηγόρος και εξειδικεύεται σε θέματα συντάξεων, εργασιακών αλλά και σε υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ο εργατολόγος, είναι αρκετά γνωστός από τις συχνές τηλεοπτικές του παρουσίες. 

Επαγγελματικά έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως για την αντισυνταγματικότητα περικοπών των συντάξεων, στις πιλοτικές δίκες για τη μη νομιμοποίηση των funds που αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια, καθώς και σε δίκες πλειστηριασμών, ενώ ταυτόχρονα ειδικεύεται σε ζητήματα εργατικού, κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου και ρύθμισης οφειλών, γράφοντας καθημερινά χιλιόμετρα στα ακροατήρια της χώρας. 

Λόγω της μάχιμης δικηγορίας που ασκεί γνωρίζει τα ζητήματα αυτά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η εξέλιξη της οποίας ασκεί πλέον σημαντική επιρροή στην εθνική νομοθεσία στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής. Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών.