Για όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κυβέρνηση μίλησε η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Ο Κασσελάκης είναι γνωστό ότι ήταν 21 χρόνια στις ΗΠΑ και είχε την εταιρεία στην οποία αναφέρεστε, η οποία δεν είναι εξωχώρια. Είναι εταιρεία αμερικανική, που φορολογείται μέχρι και το τελευταίο δολάριο από το αμερικανικό δημόσιο», σημείωσε η κυρία Τζάκρη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως ο φορολογικός μηχανισμός των ΗΠΑ είναι ο πιο αυστηρός και διαφανής που υπάρχει στον κόσμο και είναι φορολογημένο μέχρι και το τελευταίο δολάριο.

«Ο κ. Κασσελάκης με την ιδιότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» και αυτό οφείλει να το κάνει μέχρι 30/6/2024».

Συμπλήρωσε ότι είναι δύσκολο να ερμηνευτεί αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει εταιρεία στο εξωτερικό, καθώς είναι εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός.

«Εγώ ως νομικός δεν ξέρω να το πω ερμηνευτικά», ενώ για τη χθεσινή δήλωση Κασσελάκη για τη δικαιοσύνη η κυρία Τζάκρη σχολίασε πως «ο κ. Κασσελάκης τα λέει όλα».

Ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση των Τεμπών, λέγοντας πως αντί η Πολιτεία να μπαζώνει και να ξεμπαζώνει τον τόπο της τραγωδίας έπρεπε να δίνει εντολή για διερεύνηση.

«Δεν θα μιλήσω ποτέ χωρίς στοιχεία για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, απλώς θέτω τα ερωτήματα» είπε η κυρία Τζάκρη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση της διαρροής των emails, λέγοντας ότι η έρευνα πρέπει να στραφεί πρωτίστως στην κυρία Ασημακοπούλου.

Μίλησε για καταφανέστατη ανικανότητα του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ είπε ότι η έρευνα πρέπει να στραφεί στο πώς απέκτησε η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για ανικανότητα του υπουργείου Εσωτερικών να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των ελλήνων πολιτών και την ίδια την εκλογική διαδικασία: «Η πρόσβαση οποιουδήποτε σε ένα απορρήτως φυλασσόμενο αρχείο με προσωπικά δεδομένα ευαίσθητα πολιτών, που ενεγράφησαν στη διαδικασία συμμετοχής στις εκλογές, χτυπάει καμπανάκι για κίνδυνο νοθείας στην επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές. Θέτω θέμα προστασίας των δεδομένων των πολιτών και προστασίας της εκλογικής διαδικασίας, πολλώ δε μάλλον με τον νέο τρόπο που γίνεται. Η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν από τις ευρωεκλογές».