«Το όνειρό μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά να προσφέρω στον τόπο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΑΝΤ1.«Θέλω να αφήσω μια παρακαταθήκη με λαμπρά μυαλά. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί για να ακολουθήσουν την πολιτική, ένας από αυτούς κυβερνά τώρα την χώρα» είπε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερωτήσεις που δέχτηκε για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε την υποψηφιότητά του, παρέχοντάς του και τον κομματικό του μηχανισμό, απάντησε: «Τις εκλογές τις κέρδισα με το σπαθί μου. Δεν ισχύει ότι ήταν ο Τσίπρας πίσω από την υποψηφιότητά μου. Δεν με βοήθησε».

«Δεν ξέρω τι ψήφισε. Ήταν ουδέτερος. Δεν ήταν ποτέ πίσω από τον Κασσελάκη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν με βοήθησε. Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές. Μου έχει πει ότι θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, αλλά εγώ θα αποφασίζω», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με το συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Θεωρώ ότι ο Αλέξης έπρεπε να έρθει στο συνέδριο, πληγώθηκε πολύς κόσμος. Δεν με πλήγωσε που δεν ήρθε. Είμαι σκληρό καρύδι, δεν είμαι συναισθηματικός, έχω σκοπώ να υπηρετήσω την κοινωνία. Μπορεί κάποιος να με μαχαιρώσει πισώπλατα, είμαι έτοιμος. Η εικόνα μου μπορεί να είναι πιο αστική, αλλά η ψυχή μετράει».

Αναφερόμενος στην παρέμβαση Τσίπρα πριν από το συνέδριο σημείωσε: «Όλο αυτό είναι στο παρελθόν. Εκεί είναι και το συνέδριο. Δεν σχολιάζω. Θεωρώ ότι έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Δεν ενοχλήθηκα. Δεν το περίμενα. Είμαι σκληρό καρύδι. Έχω έναν σκοπό, να υπηρετήσω την κοινωνία. Αναμένω τα πάντα. Είμαι έτοιμος».

Η γνωριμία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Είναι γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης γνωρίζεται προσωπικά από παλιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Περιέγραψε πώς είχανε γνωριστεί: «Ο κ. Διαματάρης ήταν κοινός μας φίλος και αυτός με γνώρισε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αμερική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πρόταση που φέρεται να του είχε γίνει για να αναλάβει υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και είπε ότι «ο κ. Διαματάρης, που είναι κοινός φίλος μέσω του οποίου γνώρισα τον Κυριάκο, με είχε ρωτήσει αν με ενδιαφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας γενικά και είχα πει όχι. Πέρα από αυτό είχα απογοητευτεί και με όλη τη διαχείριση της αντιπολίτευσης και συγχρόνως ο Αλέξης από το 2016 έως το 2019 έκανε πολύ μεγάλο έργο. Το 2015 έγιναν λάθη, ίσως και μεγάλα λάθη».

Μιλώντας, πιο συγκεκριμένα, για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Όταν έχεις λιτότητα, πρέπει να μείνει κάτι στον κουμπαρά. Γιατί δεν έμεινε τίποτα από τις κυβερνήσεις προ κρίσης. Εχω πει ότι έπρεπε να είναι λιγότερα τα 37 δισ., να ήταν χαλαρότερη η πολιτική μας στην κοινωνία».

Για τα Τέμπη

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «είναι ντροπή του, που κάνει αντιπολίτευση από το να επιτρέψει να υπάρξει μια προανακριτική για να δούμε τις ευθύνες. Είναι ντροπή να μιλά για εργαλειοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σκεφτείτε να ήταν το παιδί σας το εγγόνι σας πως θα αισθανόσασταν όταν ο Μητσοτάκης προστατεύει τον Καραμανλή».

«Όλοι να πάρουν τον βουλευτή της περιοχής τους και να ζητήσουν προανακριτική για τον Καραμανλή. Πιστεύω παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα. Είναι μια αίσθηση που έχω ότι γι’ αυτό έγινε όλη η συγκάλυψη και βιάστηκαν να το μπαζώσουν.Δεν γίνεται 10 μήνες μετά να πάνε να βρουν οστά των συγγενών τους. Είναι όλα πολιτικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τηλεδιοίκηση και να λέγονται ψέματα. Μπορεί κάποιος να πει την αλήθεια;

Υπάρχει πολιτική ευθύνη και κάνεις δεν την έχει αναλάβει» τόνισε.

Σχετικά με το πανό για την τραγωδία των Τεμπών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «Το πανό θα μείνει για όσο χρειαστεί εκεί και θα το βάζουμε κάθε χρόνο».

Για τον στρατό

«Σε 13 μέρες θα παρουσιαστώ είτε Θήβα είτε Σπάρτη. Θα κάτσω δυο εβδομάδες. Θεωρώ ότι είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου.

Ότι ισχύει για τους άλλους θα ισχύει και για μένα δεν επιθυμώ καμία ειδική μεταχείριση» είπε μιλώντας για την στρατιωτική θητεία του.

Για το σπίτι στο κέντρο και τον Τάιλερ

«Είμαστε με τον Τάιλερ στο ενοίκιο αλλά ψάχνουμε να πάρουμε δικό μας σπίτι. Ψάχνουμε στο κέντρο. Επίσης σκεφτόμαστε να παντρευτούμε με τον Τάιλερ το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Τα βράδια με βρισκόμαστε με φίλους. Όταν είμαστε σπίτι βλέπουμε σειρές. Βέβαια, μας αρέσει πολύ η φύση και σε λίγο καιρό θα πάμε εκδρομή στην ορεινή Αρκαδία» είπε μεταξύ άλλων για τα σχέδια που έχει με τον σύντροφό του.

Συνέχισε λέγοντας: «Έχω σκεφθεί ότι κάποιοι μπορεί να μην με ψηφίσουν λόγω της προσωπικής μου ζωής. Δεν περίμενα βέβαια να γινόμασταν viral. Η ζωή μου είναι η ίδια. Πάω στο ίδιο γυμναστήριο και ένα πράγμα που μου λείπει είναι το τρέξιμο στη φύση».

Για το Μαϊάμι

«Μου αρέσει ο αστικός τρόπος ζωής στο Μαϊάμι. Το σπίτι όμως πλέον το έχουμε ξενοικιάσει γιατί ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε.»

Για τον Μπέο

«Συνομίλησα με τον Μπέο πριν από μια βδομάδα τηλεφωνικά και δεν έχω σκοπό να εκδικηθώ κανέναν και δεν θέλω να διχάσω. Κατάλαβε ότι είμαι ακομπλεξάριστος. Μου ήρθε αυθόρμητα η έκφραση που είχα πει τότε για τον Μπέο» τόνισε για την σχέση του με τον δήμαρχο του Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Για τις ευρωεκλογές

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές εκτίμησε ότι «θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17,8%, θέλω να κάνουμε την ανατροπή».

Ερωτηθείς, δε, για το ερωτηματολόγιο που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος είπε: «Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι υπερήφανος για ό,τι έχει κάνει. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι η πιο ισχυρή εξουσία είναι αυτή που απευθύνεται στα μέλη»

«Δεν νιώθω πρόεδρος υπό προθεσμία, όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ας το κάνει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Θα κερδίσω και πάλι», είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι στήνει σκιώδη διακυβέρνηση με αριστεία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σχέση του με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Παύλο Πολάκη και στο εαν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παππάς στις ευρωεκλογές:

«Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα δεν ήθελε να ηγηθεί του κόμματος η Όλγα .Πάντα είχα καλή σχέση με την Όλγα Γεροβασίλη.

«Η σχέση μου με τον Πολάκη είναι καλή. Έχω ένα σχέδιο θα το εκτελέσω και θα υπάρξουν αλλαγές. Στη μητέρα του Παύλου βλέπω την γιαγιά μου. Είμαστε από το ίδιο μέρος . Έχουμε βέβαια άλλο στυλ.Είναι έντιμος άνθρωπος που έχει προσφέρει στην διαφάνεια και στην υγειά» τόνισε ο ίδιος.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός απάντησε «ναι» και «με τον ΣΥΡΙΖΑ» αν και νωρίτερα είχε πει ότι «το όνειρό μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά να αφήσω μια παρακαταθήκη για να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα».

Η «αστική» εικόνα του

«Όταν λέμε ότι έχω αγνά κίνητρα ο κόσμος το καταλαβαίνει. Μπορεί η εικόνα μου να είναι αστική αλλά τα κίνητρά μου δεν είναι. Η εικόνα μου δεν είναι ο λόγος που έχω τόση απήχηση. Αυτοί που με ψήφισαν θέλουν να είμαι αντίθετα στο σύστημα. Στις αστικές περιοχές εγώ και η Αχτσιόγλου είχαμε τα ίδια ποσοστά» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.