Άμεσα θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Θυμίζουμε ότι θα αφορά στην ανακαίνιση περίπου 12.500 κλειστών κατοικιών τα οποία θα πρέπει ακολούθως οι ιδιοκτήτες τους να τα νοικιάσουν.

Το μέλος της κυβέρνησης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και διατάξεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και την ενίσχυση των νέων οικογενειών, είπε πως αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης που προβλέπει τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος «ανακαινίζω – Ενοικιάζω» και της δυνατότητας συμμετοχής στο πρόγραμμα των ιδιοκτητών ή επικαρπωτών με ποσοστό κυριότητας / επικαρπίας ίσο με το 50% , θα εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα των αιτήσεων.

«Για το Ανακαινίζω – Ενοικιάζω φέραμε θετική ρύθμιση για προκαταβολή του αρχικού ποσού, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διευκόλυνση στους δικαιούχους και άρα περισσότερα ακίνητα» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Ζαχαράκη. Μάλιστα από το υπουργείο αναφέρουν ότι η σχετική πλατφόρμα στο gov.gr θα ανοίξει την προσεχή εβδομάδα.

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διάταξη για την αύξηση του επιδόματος γέννησης που θα ισχύσει αναδρομικά, οπότε θα συμπεριλάβει και δικαιούχους του 2023. Με την ρύθμιση, θεσπίζεται αύξηση επιδόματος της τάξεως των 400 ευρώ για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, κλιμακούμενη για κάθε επόμενο τέκνο και φθάνοντας το επιπλέον ποσό των 1.500 ευρώ για δικαιούχους με τέσσερα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα πριν τη γέννηση.