Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής (23/02) πτήση πάνω από το Αιγαίο με σχηματισμό F-16 Viper της 340 Μοίρας της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Μαζί του πτήση πραγματοποιούν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης με τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

;όπως αναφέρει το Flashnews το F16 κινήθηκε προς την ανατολική Κρήτη και πέταξε πάνω από την Κάρπαθο και την Κω ενώ επέστρεψαν διασχίζοντας τον ουρανό πάνω από τις Κυκλάδες. Η πτήση περιελάβανε εικονική αερομαχία των 4 αεροσκαφών.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία

«Προσπαθούμε να χτίσουμε μια δυνατότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να είναι αυτάρκεις και αυτόνομες απέναντι σε πάρα πολλές προκλήσεις που έρχονται, που δεν είναι μόνο αμιγώς στρατιωτικές. Έχουν να κάνουν και με τον ηλεκτρονικό πόλεμο, έχουν να κάνουν και με τη δυνατότητα παρεμβολών στις επικοινωνίες, έχουν να κάνουν με πάρα πολλά πράγματα», είπε την περασμένη Πέμπτη (22/02) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στο podcast της athensvoice.gr.

Παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή την παρενόχληση των Καλύμνιων ψαράδων κοντά στα Ίμια τονίζοτας ότι: «τη Συνθήκη της Λοζάνης μπορούν να τη διαβάζουν εύκολα οι Τούρκοι και εμείς, το πως ό,τι είναι πέρα από τρία μίλια της Τουρκίας είναι ελληνικό το ξέρουν πάρα πολύ καλά, το ξέρουμε και εμείς. Άρα προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα νησιών για να έχουν μία δεύτερη γραμμή άμυνας στην απολύτως έωλη πρώτη γραμμή τους άμυνας, ότι τα νησιά δεν δικαιούνται Υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Δημιουργούν δηλαδή και μία δεύτερη αμφισβήτηση, η οποία δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή»